У результаті мені просто надіслали ворд-файлик зі списком того, що не зроблено, і «дякую» (Full Stack Web developer). Якщо підпалити кожен з одного кінця, він буде горіти рівно 60 хвилин. Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. Ви шо, я серйозну працю затіяв, почитайте попередні дві статті. Бо мене реджектили вже після скрінінгу та після розмови з техдиром/турбоменеджером (читай тех інтерв’ю). Щоб побачити правильну відповідь (відповіді), виділіть рядок мишкою.

Дуже просили вислати технічні специфікації з попереднього місьця роботи для оцінки стилю. Співбесіда була у конторі-конкуренті. На цьому співбесіда закінчилася… І, що характерно, я його прийняв.

У вас 50 мотоциклів, кожний із заповненим паливом баком, якого вистачає на a hundred км їзди. Іноді на співбесідах пропонують вирішити логічні задачі, щоб подивитися, як швидко https://deveducation.com/ кандидат на посаду прийме рішення. Я хотiв дiзнатися, що саме «тухла риба» з вашої точки зору і що саме ви хотіли донести на співбесіді. Але ви вже розписали, що мали на увазі інші речі.

А є компанії, які мислять з погляду цінностей, тож хочуть почути, що саме для людини важливо в роботі, що її драйвує. Насправді межа дуже відносна й багато в чому залежить від культури компанії. Наприклад, є команди, які відкрито декларують, що в їхній культурі нормально на співбесіді сваритися матом, курити електронні сигарети. А ви не думали, звідки у подібних питань ростуть ноги, і чому їх частіше за інших запитують саме вітчизняні інтерв’юери?

Логічні Головоломки На Співбесідах

Тоді я 100% вирішила, що нам не по дорозі (Middle UX-designer). Знаходження самого підрядка нічим не відрізняється від знаходження його довжини. А після цього якщо є бажання і час, то можна разом з кандидатом пробувати дійти до лінійного розв’язку. На мій подив, абсолютно перестали задавати питання про патерни проектування, окрім того випадку, коли мене запитали про MVC.

Також варто уникати запитань, що вимагають конфіденційної інформації без належної потреби. До таких питань відносяться питання про рівень доходу, майновий стан та інші фінансові дані. Це завдання описав користувач, проходив співбесіду на позицію senior systems engineer.

Інших слів, крім кольору капелюхи, вимовляти не можна. Якщо він відповідає правильно, залишається в живих, помиляється — його вбивають. Наприклад, роботодавець шукає якусь конкретну характеристику в кандидатах. Але, не придумавши іншого шляху, як цю характеристику виявити, рекрутери вдаються до такого ненаукового підходу, як поділ людей на певні типажі за знаком зодіаку.

вас зменшили і кинули до блендера

Один із охоронців ніколи не бреше, інший – бреше завжди. Перш ніж вибрати двері, поставити можна тільки одне питання і тільки одному стражникові. Деяких кандидатів часто тригерить це питання, і вони реагують на кшталт «Я не знаю, що думає інша людина». Але кандидат, якому нічого приховувати, дасть максимально наближену до дійсності відповідь. Але я раджу не закриватись і бути чесним, якою б не була ситуація.

Іншим, додатковим параметром, є швидкість виконання завдання. Таким чином,  головоломка може виявити рівень творчої активності здобувача, здатність виконувати роботу у високому темпі і, звичайно, стресостійкість. Використання даного методу прирівнюється до так званого «стресового співбесіди».

Я відіслала їй скрін, що вона надала мені не той лінк. Вона перепросила і надала вже «правильний». У мене вже не було бажання щось робити, але із цікавості я подивилась, що там. У папці UX designer check було 6–7 завдань, які не мали нічого спільного з UX, а лише з графічним дизайнером. На кшталт зробити обкладинки для сторінки у фейсбуці, інстаграмі, картинки для гугл-реклами у всіх розмірах та ще завдання «із зірочкою», де потрібно було підготувати анімацію.

Останнє На Сайті

Зі всіх варіантів, що є на ринку, мені найбільше подобається CoderPad. Створюється кімната, туди підключаєтеся ви та інтерв’юери, ви можете разом редагувати та запускати код і бачити результати його виконання. Якщо немає грошей на кодерпад, тоді в бій іде repl.it та шаринг екрану — в принципі те саме, тільки без можливості колаборації.

Не можна ж приймати на роботу людину тільки тому, що він може швидко впоратися з логічними головоломками. Працював я в одній компанії де вирішили вдосконалити процес найму девелоперів і найняли для цього сторонню контору. Ті побудували і впровадили процес який особисто мені дуже подобався. Далі тим експертам-інтерв’юєрам кажуть що саме вони мають перевіряти (одну річ) і на якому рівні та річ має бути щоб сказати що кандидат підходить.

Десь недалеко є село, інакше б на зображенні не було курки. Моду на логічні завдання для майбутніх працівників започаткував Стів Джобс. Компанії Google і Tesla також перевіряють кмітливість потенційних колег.

Потрібна одна монета, яку слід кинути до автомата з наклейкою “випадковий напій”. Саме про це я писав в минулій статті, на співбесіду приходять рандомні люди які починають задавати рандомні питання. Отож, мені відмовили, тому що я не знаю основ мови. У вас нескінченний запас води і два відра — на 5 літрів і three літри. Бо 2 та 3 — це не години, то тижні.

Або, можливо, CEO компанії чи hiring-менеджер дуже сильно вірить у знаки зодіаку і для нього це принципова позиція. Не виключаю й ситуації, коли це своєрідна перевірка реакції кандидата на нетипове питання. Ці питання ставлять, щоб зрозуміти мислення кандидата. Наприклад, якщо кандидат обрав ВНЗ, бо «так мама сказала», а мову програмування —  бо «так друг сказав», у нього вже відстежується певний патерн поведінки.

В мене немає мети там працювати. Хіба задля спортивного інтересу офер отримати, але на то треба дійсно витратити купу часу на підготовку. Просто-то просто, але якраз година на всю цю справу піде, разом з кодингом.Я бачу шо немає змісту витрачати стільки часу на цю або подібні задачі.

Розташування капелюхів — випадкове, комбінації можуть бути будь-якими, вам видно всі капелюхи, які розташовані перед вами. І ніхто там так і не знає, що на своїй співбесіді я підглядав вирішення leetcode задачок на планшеті (благо, відео вимкнене дозволяло). Бо це в мене був перший такий досвід — кодити в прямому ефірі — і в мене в буквальному сенсі тряслися руки. «Компанія під виглядом тестового завдання пропонувала створити комерційний продукт. Зробити чат-клієнт, який би працював на їхньому API, підтримував роботу офлайн, голосові повідомлення. Пропонували виконати до 17 години наступного дня.

логічні задачі на співбесіді

Якщо вам складно визначити свої сильні та слабкі сторони самостійно, запитайте, як вас бачать інші, це буде хороша рефлексія. Ну от тут можна і закінчити бо я мав наувазі паралелізм і java.util.concurrent проти того шо є в рубі (а шо там є — я не знаю, бо я веб-макака і клепаю круди). Інтерв’юер мені розказав страшну таємницю про GIL ну і тут в мене народилась думка про тухлу рибу. Крім того, якщо ви не помітили, то моя перша відповідь була таким собі каламбуром — тому що контори з назвою ThreadUp немає, так само як і тредів в рубі. І знову, нікого не цікавив ні мій досвід, ні мої знання в побудові рішень чи в суміжних галузях.

логічні задачі на співбесіді

А вимикач, який ви не чіпали, виявиться приєднаним до виключеної холодної лампі. Найпростіше рішення, яке може прийти в голову – завести всі мотоцикли та проїхати на них одночасно a hundred кілометрів. Так, проїдьте спочатку 50 кілометрів – у всіх мотоциклів будуть наполовину заповнені баки. Перелийте паливо з однієї половини баків до іншої.

  • Потрібно пам’ятати, що завдання можуть бути із секретом  і вимагати нестандартних рішень.
  • Компанії цікаво зрозуміти, як людина приймає рішення, наскільки вона свідома у своєму виборі, на що вона зважає, що нею керує тощо.
  • Насправді незвичайні, на перший погляд, запитання часто приховують те, що допомагає компанії прийняти рішення.
  • Тому не можу сказати про інші компанії.

Це великі компанії, в них є відлагоджений процес і це все схоже на танкер, повернути який можна, але складно. Поки це влаштовує більшість людей в них, то воно так і  буде далі їхати, незважаючи на можливу неефективність. Наступного дня написала рекрутер і повідомила, що мені відмовили. «І слава Богу», — подумав я, але все-таки трошки підгоріло.

Майже завжди надають задачі, які не мають відношення до того, з чим придеться працювати. Цю задачу приписують Альберту Ейнштейну — нібито з її допомогою він підбирав собі помічників. Інша майже легендарна історія приписує авторство Льюїсу Кероллу.

Leave a comment